Jarosław Rymarz

Meer informatie

Jarosław Rymarz – het leven inspireert me

Geboren op 12 maart 1979. Kunstenaar die zich bezighoudt met schilderen met olie en acryl. In 2013 toonde hij zijn schilderijen voor het eerst in zijn geboorteplaats Kraśnik.
´´In mijn werk vervorm ik ruimte en materie met kleur, licht en vorm. Het is mijn zoektocht naar gevoeligheid, naar de wereld kijken met en volledig bewust deel van mezelf.``
Schilderen is een interne dialoog tussen de kunstenaar en het materiaal. Een verslag van het verleden, een geschiedenis van ervaren gebeurtenissen, weergegeven op canvas, voornamelijk in abstractie. Het is onbewust contact met de ontvanger.
De kunstenaar maakt de geest helder in het creatieve proces. Maakt automatisch op canvas. Observeert hoe kleur, vorm en licht streven naar onderlinge harmonie. Hoe ze elkaar doordringen of bestrijden, streven naar overheersing in het beeld. Creëren een dialoog met emoties die in de huidige tijd worden ervaren.
De inspiratie bij het schilderen is het leven, mensen, ervaren gebeurtenissen en emoties. Dit alles vibreert en beïnvloedt ons allemaal.
´´Ik heb een boodschap dat mijn kunst het gevoel van emoties moet oproepen.``

Paulina Góra

Meer informatie

Paulina Góra is geboren in 1977, van nature een onverbeterlijke
romanticus. Haar grootste vreugde is haar gezin en de mogelijkheid om
zich te uiten door te schilderen en te reizen langs de paden van haar
verbeelding. Zij houdt zich voornamelijk bezig met olie- en
acrylschilderen en tekenen. Niemand zal onverschillig voorbijgaan aan
de portretten van kinderen, die met hun grote hypnotiserende ogen diep
in ons binnenste kijken.
De schilderijen van Paulina Góra roepen een magische wereld op die
alleen kinderen kunnen zien. Haar schilderijen bevatten iets dat een
soort portaal is tussen het gewone, grijze leven van alledag en de
herinnering aan de kindertijd, die altijd vol ongewone avonturen was.

Anna Harasim

Meer informatie

Anna Harasim, born in 1987, lives and creates in the Masurian district. Graduated from high school in art major and finished an interior design course. Very engaged in painting and graphics. She’s associated with informal artistic group “Mazurski Artystyczny Kolektyw”. During creating her pieces of art she’s using her own technique which includes acrylic paints as well as oil colors. The artist creates paintings based on gained experiences and feelings.

The meaning of the artist’s work is hidden in color, composition and texture. With the help of the image the artist wants to reach viewer’s feelings. She rejects figurativeness in favor of internal construction of the image. Through expression, form and color, she intentionally seeks to deep feelings of the recipient. The structure of the paintings itself, the method of application and the density of paint are of a great importance for emotional reception.

Łukasz Jankiewicz

Meer informatie

De kunstenaar neemt ons mee op reis, op reis naar de diepten van menselijke verlangens en angsten.
Hij probeert de schoonheid en de kwetsbaarheid van de menselijke ziel te vangen en naar voren te brengen.
Hij toont de strijd om de eigen vooroordelen en zwakheden te overwinnen.
Deze cyclus houdt ons tegen, laat ons niet onverschillig voorbijgaan.
De beelden communiceren met ons, zetten ons aan tot dialoog, stimuleren reflectie over wat er in het leven vluchtig is.
Het is een manier om je emoties los te laten en te begrijpen.
Het is ook het vinden van een nieuwe manier van non-verbale communicatie met de ontvanger.
De kleuren van de schilderijen brengen gewelddadige en diepe emoties perfect over.
De hoofdrol word gespeeld door kleur en dynamiek – het is een breed scala aan emoties rijk aan kleuren en texturen als een constante zoektocht naar nieuwe schildertechnieken en gereedschappen.

Michał Jędrzejczak

Meer informatie

Michał Jędrzejczak 
Geboren in 1971 in Lodz, Polen
Schilder, fotograaf, ontwerper van juwelen en interieur design elementen.
Mijn avontuur met kunst begon met fotografie, die ik studeerde aan de Post Secundaire School voor Design en Reclame in Lodz, onder begeleiding van docenten van de Lodz Film School.
Fotografie en foto - het vastleggen van een moment en het vastleggen in foto's is al bijna sinds mijn kindertijd mijn passie. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door het vastleggen van beelden, momenten en ze over te brengen op het oppervlak van papier. Compositie, vorm en tegelijk het overbrengen van emoties, flarden van het leven en het afsluiten daarvan in kaders hebben mij altijd gefascineerd. De gedachte om te schilderen en de vorm te veranderen om mijn eigen gevoelens over te brengen, leeft al vele jaren bij mij.
Ik schilder abstracte schilderijen, waarbij ik de toeschouwer de mogelijkheid van vrije interpretatie geef. Zij maken het mogelijk de fantasie de vrije loop te laten en het bekeken beeld aan te passen aan de eigen ervaringen en verlangens.
In mijn werken zijn er vele lagen en het ontdekken van nieuwe niveaus, kleuren, glimpen. Alles, zoals in het leven, is niet plat en eendimensionaal. Ik probeer te laten zien dat iedereen zijn leven in hen kan zien. Soms ingewikkeld, veranderen, van de ene kleur naar de andere gaan. Soms vloeiend en zonder duidelijke grenzen en soms scherp en beslist met sterke contrasten.
Duidelijke grenzen in mijn schilderijen - momenten van overgang naar een ander karakter, orde, zijn niets anders dan het beeld van het leven. Soms heel ingewikkeld, die op een gegeven moment drastisch verandert en overgaat in een nieuwe werkelijkheid.
Schilderen is voor mij het vastleggen van momenten, het vastleggen van momenten, het opdelen van de werkelijkheid in kleine elementen. Het is als het fotograferen van gedachten. Soms stop ik midden in de creatie, omdat blijkt dat wat op een bepaald moment ontstaat, precies is wat ik wilde laten zien. Of het is al wat niet veranderd mag worden.
Ik wil iedere kijker van mijn foto's vrijheid geven. Vrijheid van zien en voelen. Daarom hebben mijn werken geen specifieke titels, maar zijn ze slechts een bepaalde aanduiding, soms een woord of een zinsdeel samen met een code. Dit opent de mogelijkheid van een eigen interpretatie, zonder de kijker bij voorbaat vast te pinnen op een bepaalde visie.

Justyna Wojtaś

Meer informatie

geboren op 7 oktober 1993 in Racibórz in de regio Silezië.
Zij studeerde aan de Technische Universiteit van Wroclaw. Ze studeerde af met de titel van architect ingenieur in 2016.
In oktober 2016 begon ze te studeren aan de Academie voor Kunst en Design in de faculteit Grafische en Mediakunst.
Tijdens deze periode leerde ze over vele tools en methoden dankzij welke ze in staat is om haar kunst uit te drukken. Ze creëerde grafiek, fotografie, film, beeldhouwkunst en handwerk, maar schilderen is haar grootste passie. Het zijn de beelden die ze creëert die echt haar ware, mooie, kleurrijke en wonderlijke ziel weerspiegelen.
In augustus 2016 kreeg ze haar eerste opdracht - schilderij op groot formaat in exclusief restaurant in Zwitserland. Daarna begon ze met de verkoop van haar werken. Vandaag de dag handelt ze met succes in kunst, schildert ze op bestelling en organiseert ze originele tentoonstellingen in Polen en in het buitenland.
Haar kunst is buitengewoon en enigszins excentriek, maar nadat je haar persoonlijk hebt leren kennen, wordt het duidelijk waar deze energie in haar kunst vandaan komt.
“Ik schilder omdat ik een grote behoefte voel om kunst, schoonheid, goedheid en optimisme door te geven, dat altijd al in me heeft gezeten.”
Justyna is een goede kunstenares, maar een geweldig mens. Met een glimlach verlicht ze alles en iedereen die in haar buurt is. Enorme passie gecombineerd met oneindige energie zorgt voor het uiteindelijke effect, wat vanaf de eerste blik in haar werken te zien is.

 

Cyprian Nocoń

Meer informatie

Afgestudeerd aan de Faculteit Schilderkunst van de Academie voor Schone Kunsten in Katowice (2011-2017). Diploma onder de titel: "Voor de Première" verdedigde hij in 2016. Hij is de auteur van verschillende solotentoonstellingen in Lyon, Maastricht en Warschau, onder andere. Hij heeft deelgenomen aan kunstbeurzen in China en het Verenigd Koninkrijk. Hij schildert verschillende series waaronder Celebration of Polyphony, Before the Premiere, Masks. Zijn schilderijen bevinden zich in collecties in vele landen.
De schilderijen van Cyprian Nocoń zijn olieverfschilderijen op groot formaat op doek. Op het eerste gezicht lijken de werken abstracties, ze hebben overblijfselen van het figuratieve begin van Nocońs schilderkunst. Het zijn goed doordachte en goed gecomponeerde vormen, waarin het realisme uiteenvalt in abstracte vormen, open voor de toeschouwer. Het thema van het theater als stilleven "De voorstelling" begon al aan het einde van zijn studie aan de Academie, waar hij de leegte van het theater als stilleven liet zien.
Tegenwoordig bloeit dit schilderij op en straalt het energie uit, er begint iets, soms explodeert het of barst het uit elkaar. Opvallend zijn de compositie en de kleurstelling van de schilderijen. De harmonie van de kleuren en de gewichtsverdeling overweldigen niet, maar houden elkaar vast als een symfonische vorm. De auteur laat de kijkers van zijn werken achter met vragen, en geeft hen een ticket op de weg naar een eindeloos verhaal.

Bartek Sniecinski

Meer informatie

Bartłomiej Śnieciński is een gepassioneerde Poolse kunstenaar, die woont en creëert op het
Mazovia platteland. Na vele jaren fotografie onder de knie te hebben gehad, besloot hij
iets nieuws te zoeken en een andere manier te vinden om zijn kunstzinnige
visie uit te drukken. Zo vond Barłomiej een uitlaatklep voor zijn creativiteit in de
beeldhouwkunst.
Zijn werk is geïnspireerd door de gewone werkelijkheid, maar je verspilt alleen maar tijd
met het zoeken naar gemeenschappelijkheid in zijn sculpturen. Wat Bartłomiej creëert is een
reflectie van zijn observaties, oordelen en intuities. Experimenteren met
vorm en concepten resulteert in een grote verscheidenheid van verschillende kunstwerken. Veel
verbergen diepe boodschappen, sommige zijn gewoon schokkend rechttoe rechtaan; sommige
zijn de realistische beelden van de natuur, terwijl de anderen onnatuurlijke transformaties
van de wezens. Er is één ding waar je zeker van kunt zijn - als je het
waarnemend type bent, zul je het werk van Bartłomiej zeer inspirerend vinden.

 
 

Bartosz Kaczmarczyk

Meer informatie

Hallo, mijn naam is Bartosz Kaczmarczyk en ik nodig je uit in mijn wereld, een wereld waar
chaos orde ontmoet, traditie - moderniteit, een patroon zich verenigt met een stroom van
bewustzijn ... dit is de kracht van mijn persoonlijke versie van eclecticisme!
Ik kom uit de stad Elk, die ligt in een land dat Mazurië heet, in het noord-oosten van Polen. Deze
plek, omgeven door honderden meren en kronkelende rivieren tussen mysterieuze bossen, is mijn
inspiratiebron voor het creëren.
Al zolang ik me herinner ben ik gefascineerd door de natuur, met haar schijnbaar ingewikkelde
mechanismen, die uiteindelijk kunstwerken worden. Het materiaal dat de basis vormt van mijn
composities is dan ook hout, de natuur in haar zuivere vorm, maar wanneer het geconfronteerd
wordt met kleur, geeft het een nieuwe waarde en wint het aan kracht!
De kracht die in elk element besloten ligt, gecombineerd met de enorme hartstocht die ik in het
werken aan elke compositie leg, maakt het tot een pure synergie. De geometrische vaste stoffen
die ik in mijn werken gebruik zijn gelijksoortig, herhaalbaar, en toch is elk uniek, in een andere
richting georiënteerd (als een mens die in een gemeenschap is ondergedompeld).
In elke decoratie probeer ik een bepaalde boodschap te verwerken, maar tegelijk ben ik blij als ik
verrassende interpretaties van mijn werken tegenkom, want ik ben er zeker van dat niemand er
zonder nadenken aan voorbij zal gaan.

Joanna Roszkowska

Meer informatie

Joanna Roszkowska is afgestudeerd aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Academie voor Schone Kunsten in Warschau.
Zij maakt abstracte keramische sculpturen en schilderijen.

Haar kunst gaat over emoties vastgelegd in klei of op het schilderdoek. Sommige zijn expressief en intens, andere meer delicaat en subtiel. Ze maakt geen schetsen. Zij creëert haar werken intuïtief, zich overgevend aan de materie die zij gebruikt. In het geval van klei, is het de relatie tussen de handen en de klei. "Tijdens het creëren, ervaar ik een dialoog. De klei en ik bouwen een intieme band op tussen beweging en emoties, en elke aanraking laat ze stromen. Deze dialoog, hoewel non-verbaal, is mijn middel van expressie en emotie. Klei zelf is een uiterst sterk materiaal. Het absorbeert mijn emoties. Het herinnert zich. Het belangrijkste is dat klei altijd een natuurlijk verlengstuk van mij is geweest, het laat mijn emoties stromen als ik het kneed en ik herinner me ze als het hard wordt na het bakken. De klei leidt mij, dus elk gevoel dat de vorm van een beeld heeft beïnvloed is een weerspiegeling van een innerlijke waarheid, soms onbewust. Ik praat met de klei over woede, over vreugde, over spanning. Ik absorbeer van de wereld die mij omringt, van mensen, vormen en de natuur. Ik laat het de klei herinneren. Ik geef terug wat ik heb ontvangen. Het is een intieme, natuurlijke band."

In haar sculpturale werken zijn er twee stromingen die zich vermengen en terugkeren in elke reeks sculpturen. Het eerste is een bespiegeling over de relatie tussen mens en natuur, het tweede over het dualisme en de zinnelijkheid van de mens. In het eerste toont ze haar bewondering voor de natuur en de wereld die ons omringt. De kracht en schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid en de invloed van menselijk handelen op de vorm. In deze werken vindt men zuivere biologie, organische vormen, maar ook eenvoudige vormen geïnspireerd door architectuur en menselijke creativiteit. De tweede trend is sensualiteit, zinnelijkheid en genderdualisme. Met haar sensuele sculpturen brengt ze moeilijke, verborgen onderwerpen aan de oppervlakte - zoals de kwestie van genderfluïditeit en gevangenschap in een onaangepast lichaam, en de seksualiteit zelf, die vaak diep verborgen is. Haar sensuele sculpturen zijn een provocatie, maar geen directe. Het is een poging om te laten zien dat we ons enerzijds bevrijd voelen, maar anderzijds voortdurend vergezeld gaan van een grote mate van schaamte, soms een conservatieve kijk op intieme zaken, die een gevolg is van culturele dictaten en verboden.
Haar abstracte foto's zijn ook een staat van emoties. Soms is het nostalgie, woede, en soms interne energie. Zij houdt van grote formaten die ruimte laten voor expressie, schilderen met haar handen en sterke, levendige kleuren. Zij gebruikt verschillende structuren en materialen, waaronder ijzervijlsel, dat zij omvormt tot roest. Keramiek en schilderkunst doordringen elkaar en vullen elkaar aan. Hun gemeenschappelijk kenmerk is emotie. Het is een reis in tijd en ruimte.

 
 

Artur Smola

Meer informatie

Hij is geboren in 1976. Hij komt uit Plzeň in Polen. Hij is sinds het begin van de jaren negentig permanent verbonden met Tarnów. Een advocaat van opleiding.
De meeste van zijn werken zijn olieverfschilderijen, in mindere mate computergrafiek gebaseerd op schetsen. Dit zijn zijn eigen originele composities, variërend van vormen en kleuren. Een interessante, esthetische realiteit van de hedendaagse kunst.
De artistieke verklaring van de kunstenaar die de aandacht van de kijkers trekt met een nieuwe formule om emoties uit te drukken, en die het pad vormt van zijn creatieve zoektocht. Deze schoonheid blijft in het geheugen gegrift als een waardevol werk, niet als een vluchtig moment.
Auteur van drie schilderijententoonstellingen:
- Weg naar Mexico (Droga na Meksyk)
- Hotel Tokio
- Hoog Groot Water (Wysoka wielka woda)

Michał Jamioł

Meer informatie

Michał Jamioł is geboren in 1979, woont en werkt in Kielce in Polen, Hij verzamelt al vele jaren schilderijen van eminente Poolse kunstenaars. Mettertijd is zijn passie voor kunst uitgegroeid tot een vruchtbare creatieve activiteit als schilder. Het gebeurt dat galerijen waar hij kunstwerken heeft gekocht - zijn begonnen zijn eigen werken tentoon te stellen. Hoewel hij in de loop van zijn actieve leven verschillende veelzijdige beroepen heeft ontwikkeld en momenteel zijn rechtenstudie afmaakt, bindt hij zijn toekomst niet aan zijn toekomstig beroep, omdat hij het grootste deel van zijn tijd besteedt aan schilderen en kunst.

Michał Jamioł is een acrylschilder in de abstracte trend, waarin hij zijn levensvreugde, emoties en creatieve hartstocht uitdrukt. Zijn schilderijen zijn niet plat, zij hebben een 3D-structuur, dankzij zijn eigen techniek - auteurspatronen, die de kunstenaar onderscheiden en karakteriseren. De kunstenaar bewijst steeds weer dat een abstract schilderij niet alleen intrigerend kan zijn, vol emoties, pulserend van positieve energie, maar ook mooi.

In zijn werken legt de kunstenaar de vreugde van de schepping, de verrukking over kleur en het wonder van het leven vast. Dit zijn uiterst kleurrijke en positieve werken

Jarosław Rymarz

Meer informatie

Jarosław Rymarz – het leven inspireert me

Geboren op 12 maart 1979. Kunstenaar die zich bezighoudt met schilderen met olie en acryl. In 2013 toonde hij zijn schilderijen voor het eerst in zijn geboorteplaats Kraśnik.
´´In mijn werk vervorm ik ruimte en materie met kleur, licht en vorm. Het is mijn zoektocht naar gevoeligheid, naar de wereld kijken met en volledig bewust deel van mezelf.``
Schilderen is een interne dialoog tussen de kunstenaar en het materiaal. Een verslag van het verleden, een geschiedenis van ervaren gebeurtenissen, weergegeven op canvas, voornamelijk in abstractie. Het is onbewust contact met de ontvanger.
De kunstenaar maakt de geest helder in het creatieve proces. Maakt automatisch op canvas. Observeert hoe kleur, vorm en licht streven naar onderlinge harmonie. Hoe ze elkaar doordringen of bestrijden, streven naar overheersing in het beeld. Creëren een dialoog met emoties die in de huidige tijd worden ervaren.
De inspiratie bij het schilderen is het leven, mensen, ervaren gebeurtenissen en emoties. Dit alles vibreert en beïnvloedt ons allemaal.
´´Ik heb een boodschap dat mijn kunst het gevoel van emoties moet oproepen.``

Paulina Góra​

Meer informatie

Paulina Góra is geboren in 1977, van nature een onverbeterlijke
romanticus. Haar grootste vreugde is haar gezin en de mogelijkheid om
zich te uiten door te schilderen en te reizen langs de paden van haar
verbeelding. Zij houdt zich voornamelijk bezig met olie- en
acrylschilderen en tekenen. Niemand zal onverschillig voorbijgaan aan
de portretten van kinderen, die met hun grote hypnotiserende ogen diep
in ons binnenste kijken.
De schilderijen van Paulina Góra roepen een magische wereld op die
alleen kinderen kunnen zien. Haar schilderijen bevatten iets dat een
soort portaal is tussen het gewone, grijze leven van alledag en de
herinnering aan de kindertijd, die altijd vol ongewone avonturen was.

Łukasz Jankiewicz ​

Meer informatie

De kunstenaar neemt ons mee op reis, op reis naar de diepten van menselijke verlangens en angsten.
Hij probeert de schoonheid en de kwetsbaarheid van de menselijke ziel te vangen en naar voren te brengen.
Hij toont de strijd om de eigen vooroordelen en zwakheden te overwinnen.
Deze cyclus houdt ons tegen, laat ons niet onverschillig voorbijgaan.
De beelden communiceren met ons, zetten ons aan tot dialoog, stimuleren reflectie over wat er in het leven vluchtig is.
Het is een manier om je emoties los te laten en te begrijpen.
Het is ook het vinden van een nieuwe manier van non-verbale communicatie met de ontvanger.
De kleuren van de schilderijen brengen gewelddadige en diepe emoties perfect over.
De hoofdrol word gespeeld door kleur en dynamiek – het is een breed scala aan emoties rijk aan kleuren en texturen als een constante zoektocht naar nieuwe schildertechnieken en gereedschappen.

 

Anna Harasim

Meer informatie

Anna Harasim, born in 1987, lives and creates in the Masurian district. Graduated from high school in art major and finished an interior design course. Very engaged in painting and graphics. She’s associated with informal artistic group “Mazurski Artystyczny Kolektyw”. During creating her pieces of art she’s using her own technique which includes acrylic paints as well as oil colors. The artist creates paintings based on gained experiences and feelings.

The meaning of the artist’s work is hidden in color, composition and texture. With the help of the image the artist wants to reach viewer’s feelings. She rejects figurativeness in favor of internal construction of the image. Through expression, form and color, she intentionally seeks to deep feelings of the recipient. The structure of the paintings itself, the method of application and the density of paint are of a great importance for emotional reception.

Cyprian Nocoń

Meer informatie

Afgestudeerd aan de Faculteit Schilderkunst van de Academie voor Schone Kunsten in Katowice (2011-2017). Diploma onder de titel: "Voor de Première" verdedigde hij in 2016. Hij is de auteur van verschillende solotentoonstellingen in Lyon, Maastricht en Warschau, onder andere. Hij heeft deelgenomen aan kunstbeurzen in China en het Verenigd Koninkrijk. Hij schildert verschillende series waaronder Celebration of Polyphony, Before the Premiere, Masks. Zijn schilderijen bevinden zich in collecties in vele landen.
De schilderijen van Cyprian Nocoń zijn olieverfschilderijen op groot formaat op doek. Op het eerste gezicht lijken de werken abstracties, ze hebben overblijfselen van het figuratieve begin van Nocońs schilderkunst. Het zijn goed doordachte en goed gecomponeerde vormen, waarin het realisme uiteenvalt in abstracte vormen, open voor de toeschouwer. Het thema van het theater als stilleven "De voorstelling" begon al aan het einde van zijn studie aan de Academie, waar hij de leegte van het theater als stilleven liet zien.
Tegenwoordig bloeit dit schilderij op en straalt het energie uit, er begint iets, soms explodeert het of barst het uit elkaar. Opvallend zijn de compositie en de kleurstelling van de schilderijen. De harmonie van de kleuren en de gewichtsverdeling overweldigen niet, maar houden elkaar vast als een symfonische vorm. De auteur laat de kijkers van zijn werken achter met vragen, en geeft hen een ticket op de weg naar een eindeloos verhaal.

Michał Jędrzejczak

Meer informatie

Geboren in 1971 in Lodz, Polen
Schilder, fotograaf, ontwerper van juwelen en interieur design elementen.
Mijn avontuur met kunst begon met fotografie, die ik studeerde aan de Post Secundaire School voor Design en Reclame in Lodz, onder begeleiding van docenten van de Lodz Film School.
Fotografie en foto - het vastleggen van een moment en het vastleggen in foto's is al bijna sinds mijn kindertijd mijn passie. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door het vastleggen van beelden, momenten en ze over te brengen op het oppervlak van papier. Compositie, vorm en tegelijk het overbrengen van emoties, flarden van het leven en het afsluiten daarvan in kaders hebben mij altijd gefascineerd. De gedachte om te schilderen en de vorm te veranderen om mijn eigen gevoelens over te brengen, leeft al vele jaren bij mij.
Ik schilder abstracte schilderijen, waarbij ik de toeschouwer de mogelijkheid van vrije interpretatie geef. Zij maken het mogelijk de fantasie de vrije loop te laten en het bekeken beeld aan te passen aan de eigen ervaringen en verlangens.
In mijn werken zijn er vele lagen en het ontdekken van nieuwe niveaus, kleuren, glimpen. Alles, zoals in het leven, is niet plat en eendimensionaal. Ik probeer te laten zien dat iedereen zijn leven in hen kan zien. Soms ingewikkeld, veranderen, van de ene kleur naar de andere gaan. Soms vloeiend en zonder duidelijke grenzen en soms scherp en beslist met sterke contrasten.
Duidelijke grenzen in mijn schilderijen - momenten van overgang naar een ander karakter, orde, zijn niets anders dan het beeld van het leven. Soms heel ingewikkeld, die op een gegeven moment drastisch verandert en overgaat in een nieuwe werkelijkheid.
Schilderen is voor mij het vastleggen van momenten, het vastleggen van momenten, het opdelen van de werkelijkheid in kleine elementen. Het is als het fotograferen van gedachten. Soms stop ik midden in de creatie, omdat blijkt dat wat op een bepaald moment ontstaat, precies is wat ik wilde laten zien. Of het is al wat niet veranderd mag worden.
Ik wil iedere kijker van mijn foto's vrijheid geven. Vrijheid van zien en voelen. Daarom hebben mijn werken geen specifieke titels, maar zijn ze slechts een bepaalde aanduiding, soms een woord of een zinsdeel samen met een code. Dit opent de mogelijkheid van een eigen interpretatie, zonder de kijker bij voorbaat vast te pinnen op een bepaalde visie.

 

Justyna Wojtaś

Meer informatie

geboren op 7 oktober 1993 in Racibórz in de regio Silezië.
Zij studeerde aan de Technische Universiteit van Wroclaw. Ze studeerde af met de titel van architect ingenieur in 2016.
In oktober 2016 begon ze te studeren aan de Academie voor Kunst en Design in de faculteit Grafische en Mediakunst.
Tijdens deze periode leerde ze over vele tools en methoden dankzij welke ze in staat is om haar kunst uit te drukken. Ze creëerde grafiek, fotografie, film, beeldhouwkunst en handwerk, maar schilderen is haar grootste passie. Het zijn de beelden die ze creëert die echt haar ware, mooie, kleurrijke en wonderlijke ziel weerspiegelen.
In augustus 2016 kreeg ze haar eerste opdracht - schilderij op groot formaat in exclusief restaurant in Zwitserland. Daarna begon ze met de verkoop van haar werken. Vandaag de dag handelt ze met succes in kunst, schildert ze op bestelling en organiseert ze originele tentoonstellingen in Polen en in het buitenland.
Haar kunst is buitengewoon en enigszins excentriek, maar nadat je haar persoonlijk hebt leren kennen, wordt het duidelijk waar deze energie in haar kunst vandaan komt.
“Ik schilder omdat ik een grote behoefte voel om kunst, schoonheid, goedheid en optimisme door te geven, dat altijd al in me heeft gezeten.”
Justyna is een goede kunstenares, maar een geweldig mens. Met een glimlach verlicht ze alles en iedereen die in haar buurt is. Enorme passie gecombineerd met oneindige energie zorgt voor het uiteindelijke effect, wat vanaf de eerste blik in haar werken te zien is.

 

Bartosz Kaczmarczyk

Meer informatie

Hallo, mijn naam is Bartosz Kaczmarczyk en ik nodig je uit in mijn wereld, een wereld waar
chaos orde ontmoet, traditie – moderniteit, een patroon zich verenigt met een stroom van
bewustzijn … dit is de kracht van mijn persoonlijke versie van eclecticisme!
Ik kom uit de stad Elk, die ligt in een land dat Mazurië heet, in het noord-oosten van Polen. Deze
plek, omgeven door honderden meren en kronkelende rivieren tussen mysterieuze bossen, is mijn
inspiratiebron voor het creëren.
Al zolang ik me herinner ben ik gefascineerd door de natuur, met haar schijnbaar ingewikkelde
mechanismen, die uiteindelijk kunstwerken worden. Het materiaal dat de basis vormt van mijn
composities is dan ook hout, de natuur in haar zuivere vorm, maar wanneer het geconfronteerd
wordt met kleur, geeft het een nieuwe waarde en wint het aan kracht!
De kracht die in elk element besloten ligt, gecombineerd met de enorme hartstocht die ik in het
werken aan elke compositie leg, maakt het tot een pure synergie. De geometrische vaste stoffen
die ik in mijn werken gebruik zijn gelijksoortig, herhaalbaar, en toch is elk uniek, in een andere
richting georiënteerd (als een mens die in een gemeenschap is ondergedompeld).
In elke decoratie probeer ik een bepaalde boodschap te verwerken, maar tegelijk ben ik blij als ik
verrassende interpretaties van mijn werken tegenkom, want ik ben er zeker van dat niemand er
zonder nadenken aan voorbij zal gaan.

Bartek Sniecinski

Meer informatie

Bartłomiej Śnieciński is een gepassioneerde Poolse kunstenaar, die woont en creëert op het
Mazovia platteland. Na vele jaren fotografie onder de knie te hebben gehad, besloot hij
iets nieuws te zoeken en een andere manier te vinden om zijn kunstzinnige
visie uit te drukken. Zo vond Barłomiej een uitlaatklep voor zijn creativiteit in de
beeldhouwkunst.
Zijn werk is geïnspireerd door de gewone werkelijkheid, maar je verspilt alleen maar tijd
met het zoeken naar gemeenschappelijkheid in zijn sculpturen. Wat Bartłomiej creëert is een
reflectie van zijn observaties, oordelen en intuities. Experimenteren met
vorm en concepten resulteert in een grote verscheidenheid van verschillende kunstwerken. Veel
verbergen diepe boodschappen, sommige zijn gewoon schokkend rechttoe rechtaan; sommige
zijn de realistische beelden van de natuur, terwijl de anderen onnatuurlijke transformaties
van de wezens. Er is één ding waar je zeker van kunt zijn - als je het
waarnemend type bent, zul je het werk van Bartłomiej zeer inspirerend vinden.

 

Artur Smoła

Meer informatie

Hij is geboren in 1976. Hij komt uit Plzeň in Polen. Hij is sinds het begin van de jaren negentig permanent verbonden met Tarnów. Een advocaat van opleiding.
De meeste van zijn werken zijn olieverfschilderijen, in mindere mate computergrafiek gebaseerd op schetsen. Dit zijn zijn eigen originele composities, variërend van vormen en kleuren. Een interessante, esthetische realiteit van de hedendaagse kunst.
De artistieke verklaring van de kunstenaar die de aandacht van de kijkers trekt met een nieuwe formule om emoties uit te drukken, en die het pad vormt van zijn creatieve zoektocht. Deze schoonheid blijft in het geheugen gegrift als een waardevol werk, niet als een vluchtig moment.
Auteur van drie schilderijententoonstellingen:
- Weg naar Mexico (Droga na Meksyk)
- Hotel Tokio
- Hoog Groot Water (Wysoka wielka woda)

Joanna Roszkowska

Meer informatie

Joanna Roszkowska is afgestudeerd aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Academie voor Schone Kunsten in Warschau.
Zij maakt abstracte keramische sculpturen en schilderijen.

Haar kunst gaat over emoties vastgelegd in klei of op het schilderdoek. Sommige zijn expressief en intens, andere meer delicaat en subtiel. Ze maakt geen schetsen. Zij creëert haar werken intuïtief, zich overgevend aan de materie die zij gebruikt. In het geval van klei, is het de relatie tussen de handen en de klei. "Tijdens het creëren, ervaar ik een dialoog. De klei en ik bouwen een intieme band op tussen beweging en emoties, en elke aanraking laat ze stromen. Deze dialoog, hoewel non-verbaal, is mijn middel van expressie en emotie. Klei zelf is een uiterst sterk materiaal. Het absorbeert mijn emoties. Het herinnert zich. Het belangrijkste is dat klei altijd een natuurlijk verlengstuk van mij is geweest, het laat mijn emoties stromen als ik het kneed en ik herinner me ze als het hard wordt na het bakken. De klei leidt mij, dus elk gevoel dat de vorm van een beeld heeft beïnvloed is een weerspiegeling van een innerlijke waarheid, soms onbewust. Ik praat met de klei over woede, over vreugde, over spanning. Ik absorbeer van de wereld die mij omringt, van mensen, vormen en de natuur. Ik laat het de klei herinneren. Ik geef terug wat ik heb ontvangen. Het is een intieme, natuurlijke band."

In haar sculpturale werken zijn er twee stromingen die zich vermengen en terugkeren in elke reeks sculpturen. Het eerste is een bespiegeling over de relatie tussen mens en natuur, het tweede over het dualisme en de zinnelijkheid van de mens. In het eerste toont ze haar bewondering voor de natuur en de wereld die ons omringt. De kracht en schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid en de invloed van menselijk handelen op de vorm. In deze werken vindt men zuivere biologie, organische vormen, maar ook eenvoudige vormen geïnspireerd door architectuur en menselijke creativiteit. De tweede trend is sensualiteit, zinnelijkheid en genderdualisme. Met haar sensuele sculpturen brengt ze moeilijke, verborgen onderwerpen aan de oppervlakte - zoals de kwestie van genderfluïditeit en gevangenschap in een onaangepast lichaam, en de seksualiteit zelf, die vaak diep verborgen is. Haar sensuele sculpturen zijn een provocatie, maar geen directe. Het is een poging om te laten zien dat we ons enerzijds bevrijd voelen, maar anderzijds voortdurend vergezeld gaan van een grote mate van schaamte, soms een conservatieve kijk op intieme zaken, die een gevolg is van culturele dictaten en verboden.
Haar abstracte foto's zijn ook een staat van emoties. Soms is het nostalgie, woede, en soms interne energie. Zij houdt van grote formaten die ruimte laten voor expressie, schilderen met haar handen en sterke, levendige kleuren. Zij gebruikt verschillende structuren en materialen, waaronder ijzervijlsel, dat zij omvormt tot roest. Keramiek en schilderkunst doordringen elkaar en vullen elkaar aan. Hun gemeenschappelijk kenmerk is emotie. Het is een reis in tijd en ruimte.

 

Michał Jamioł

Meer informatie

Michał Jamioł is geboren in 1979, woont en werkt in Kielce in Polen, Hij verzamelt al vele jaren schilderijen van eminente Poolse kunstenaars. Mettertijd is zijn passie voor kunst uitgegroeid tot een vruchtbare creatieve activiteit als schilder. Het gebeurt dat galerijen waar hij kunstwerken heeft gekocht - zijn begonnen zijn eigen werken tentoon te stellen. Hoewel hij in de loop van zijn actieve leven verschillende veelzijdige beroepen heeft ontwikkeld en momenteel zijn rechtenstudie afmaakt, bindt hij zijn toekomst niet aan zijn toekomstig beroep, omdat hij het grootste deel van zijn tijd besteedt aan schilderen en kunst.

Michał Jamioł is een acrylschilder in de abstracte trend, waarin hij zijn levensvreugde, emoties en creatieve hartstocht uitdrukt. Zijn schilderijen zijn niet plat, zij hebben een 3D-structuur, dankzij zijn eigen techniek - auteurspatronen, die de kunstenaar onderscheiden en karakteriseren. De kunstenaar bewijst steeds weer dat een abstract schilderij niet alleen intrigerend kan zijn, vol emoties, pulserend van positieve energie, maar ook mooi.

In zijn werken legt de kunstenaar de vreugde van de schepping, de verrukking over kleur en het wonder van het leven vast. Dit zijn uiterst kleurrijke en positieve werken

Wij bedanken onze kunstenaars.